SERVER dataset: aenergi-prod
SERVER useCdn: true
SERVER baseUrl: https://www.aenergi.no
BROWSER dataset:
BROWSER useCdn:
BROWSER baseUrl:

Å Energi blant Norges mest bærekraftige merkevarer

Norske forbrukere har kåret Å Energi til det mest bærekraftige selskapet i bransjen ifølge årets Sustainable Brand Index fra SB Insight, som er basert på 13 000 intervjuer.

11. mars 2024

Sustainable Brand Index er Europas største uavhengige merkevarestudie om bærekraft. Undersøkelsen er basert på forbrukernes oppfatning av hvordan merkevarer presterer innen bærekraft i 25 bransjer.

Å Energi gikk helt til topps i kategorien “Elektrisitet og oppvarming”.

– Det er veldig motiverende å få en sånn anerkjennelse for den systematiske innsatsen vi har lagt ned over lang tid med å få bærekraft til å bli en naturlig del av alt vi gjør, sier Jan Atle Liodden, leder for bærekraft i Å Energi.

Som utbygger av fornybar energi og strømnett jobber Å Energi kontinuerlig med å redusere fotavtrykket. Konsernet har blant annet signert Skifts 10 prinsipper for å samhandle med natur, og skal være i tråd med nasjonale ambisjoner og arbeide for naturpositivitet fra og med 2030.

– Vi har også stort fokus på å hjelpe både privatkunder og bedrifter med å bruke den fornybare energien på en smart måte, i tillegg til nye løsninger som bidrar til å redusere forbruk, sier Liodden.

Selv om dette er en viktig anerkjennelse, erkjenner bærekraft-lederen at det er et stykke igjen til mål.

– Vi må jobbe enda hardere fremover for å sikre at vi og bransjen får aksept for raskere utbygging av fornybar energi og nytt nett, slik at Norge når de klimamålene som er satt og at forbrukerne får tilgang på strøm til en overkommelig pris, sier Liodden.

Om studien

I 2024-studien er et nasjonalt representativt utvalg på 13 000 nordmenn i alderen 16–75 år intervjuet i perioden desember 2023 og februar 2024. Totalt er 282 merkevarer i 25 bransjer vurdert ut fra hvordan de oppfattes å prestere innenfor de 17 globale bærekraftsmålene.

Snakk med oss om bærekraft

Jan Atle Liodden

Leder bærekraft

+47 98 25 54 56

jan.atle.liodden@aenergi.no